Belépés
 

A kávé megunhatatlan, ehhez kétség sem férhet! Na de mit tehetünk azért, hogy feldobjuk mindennapi italunkat és ízbombával kényeztessük ínyencségekre szomjazó érzékszervünket?

Egy jó kávé, mindenféle kiegészítő nélkül, önmagában is valódi élvezet – állítják a legfanatikusabb kávérajongók. De mit tehetnek azok a fogyasztók, akik szürke hétköznapokon vagy kíváncsiságuk okán valami kuriózumra vágynak?

Mutatunk 5 praktikát, mellyel a kávézás amúgy is örömteli pillanatait még ünnepélyesebbé varázsolhatja!

Igazi tejszínhab

Kóstolta már a kávéját valódi tejszínnel? Magas zsírtartalmú, frissen felvert, levegős, könnyű-krémes csodával?

Ha még nem tette, ne szalassza el, amikor Ön vagy szorgos háziasszonyok a környezetében mesés tortakölteményeket remekelnek a konyhában. Mentsen meg néhány kanállal a délutáni kávé mellé, nem fogja megbánni!

Növényi tejek

Nem mehetünk el szó nélkül a tejhelyettesítők mellett sem, ugyanis mindamellett, hogy tej- és laktózérzékenyek számára megoldást nyújtanak, további ízárnyalatokkal színezik a feketénket. A legnépszerűbb alternatív tejek a mandula- és kókusztej, de kísérletezőbb kedvűek akár vaníliás szójatejjel vagy kakaós rizstejjel is megédesíthetik italukat.

Mogyorókrém

Ez a verzió garantáltan boldoggá tesz mindenkit! Ki ne szeretné a csokis, krémes olasz mogyorós csodát? Forgassa meg a kávéskanalát az édes masszában, mielőtt megkeverné a forró kávéját, így a koffein mellett még a cukor is felpörgeti! Vigyázat, függőséget okoz!

Csokoládé

Mi lehet jobb egy kocka csokinál? Két kocka csoki, frissen főtt, forró kávéval nyakon öntve! Próbálja ki fehér csokoládéval vagy karamellkrémmel töltött csokoládéval, ennek Gombóc Artúr sem tudna ellenállni!

Fűszerek

Első olvasatra talán meghökkentő lehet, de amióta létezik a chilis csokoládé mi nem lepődünk meg semmin.

Idézze meg fűszerekkel távoli vidékek hangulatát, akár ceyloni fahéjjal, elefántcsontparti kakaóval, madagaszkári vaníliarúd kikapart magjával. Mindegyik ízesítő kiváló választás azok számára, akik szeretnének vigyázni a vonalaikra és emiatt kevesebb cukorral ízesítenék az italt, hiszen a fűszerek tökéletesen ellensúlyozzák a cukortól várt édes íz hiányát. Bátrabbak kipróbálhatják a közel-keleten népszerű kardamom magokat, amely egzotikus mentolos ízt kölcsönöz az italnak, fokozza a vérkeringést és koffeinsemlegeítő hatása mellett is frissítően hat. Az izgalmas fűszerek sora végtelen, érdemes próbát tenni a szerecsendióval, mézeskalács fűszerkeverékkel, de akár sóval is. Utóbbi bármilyen hihetetlenül is hangzik, csökkenti a kávé kesernyés ízét.

Vaj

Ha kell egy kis plusz energia, gazdagítsa italát vajjal! Egy kávéskanál vajjal selymesebb és mélyebb ízhatás érhető el, sőt a reggeli kávéval bevitt plusz kalóriák hatalmas löketet adnak egy kihívásokkal teli nap elején.

Szirupok

Tegye izgalmasabbá reggeli italát és aranyozza be egész napját egy csepp ízesített sziruppal megbolondított tejeskávéval vagy cappuccinoval. Számtalan ízvariációt érhetünk el egyetlen löttyintéssel, lehetetlen elhibázni!

Nincs két egyforma nap, miért inná minden nap ugyanúgy a kávéját? Térjen el a rutintól és igazítsa kávéját a hangulatához!

A titkos összetevőkből kifogyhatatlanok vagyunk, kövesse figyelemmel következő cikkünket és újabb ötleteket szerezhet!